Информация за Несебър и региона

Nessebar

 

Летище Бургас няма да работи до края на годината заради ремонт

Времето, в което летището ще бъде ограничено за полети ще бъде използвано също и за извършването на редица дейности, чието осъществяване е невъзможно в условията на активна работа

 
Летище Бургас

 

 

Летище "Бургас" няма да работи до 30 декември заради ремонт, съобщава операторът "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД на интернет страницата си.

Причината за това е изпълнението на "мащабни инфраструктурни проекти" за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране. Ще бъде извършена пълна рехабилитация на 3 500 кв.м. участък от пътека за рулиране "H", пълна рехабилитация на пътека за рулиране "А", както и зоната до предварителен старт на пистата.

Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката и оборудването на светлинните подходи, пише "Дневник". Общата стойност на инвестицията на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД в посочените проекти е над 12 млн. лева.

На бургаското летище вече започнаха подготвителните дейности по проекта, които могат да се изпълняват без да оказват влияние на нормалната работа на летището.

В момента се работи по светлинните подходи, системата за управление и контрол на светотехниката и се прави подготовка за започването на строителните работи по двете пътеки за рулиране.

Пътеките за рулиране "А" и "H" са най-дългите и най-използваните пътеки за рулиране на летище Бургас, и изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището, допълва операторът.

Проектите са започнали през 2015 година с изготвянето на предпроектни проучвания от германската Spiekermann GmbH Consulting EngineersУточнява се, че проектите са съгласувани с Гражданска въздухоплавателна администрация и Ръководство въздушно движение, а избирането на периода за строителните дейности е коментиран с представителите на авиокомпаниите, които оперират на летището.

Времето, в което летището ще бъде ограничено за полети ще бъде използвано също и за извършването на редица дейности, чието осъществяване е невъзможно в условията на активна работа на летище, допълват от компанията.

Източник: 24 часа


 

   Промоции

 

Nessebar.org

eu

Контакти:

+420 723 490 472

+420 721 233 247

E-mail: nessebar@centrum.cz

 

  Сайтът е проектиран и се поддържа от фирма Cavalis Partner s.r.o Чехия. Собственик: Стефан Николов.  При използване на информация позоваването е задължително

  © 2016 Всички права запазени