Информация за Несебър и региона

Nessebar

 

Колко похарчиха българите за почивки през лятото?

През серията почивни дни в септември около 500 хиляди българи са. пътували, като над 70% от тях са прекарали почивните дни в България

 
Почивки през лятото

 

 

Близо 1,5 млрд. лева са похарчили българите през лятото за море, планина и удоволствия. Близо 1 милиард. лева от похарчените за почивки пари са влезли в българската икономика, а 2 пъти по-малко са отишли в чужбина, предимно в Гърция, съобщава Нова телевизия.

Средно всеки от прекаралите отпуската си в България е похарчил по 245 лева за своето пътуване. Чужденците, почивали у нас, пък са пръснали по около 700 лева всеки. Това прави приходите за туризма ни около 3 млрд. лева.

В същото време всеки пети българин живее в бедност, всеки трети – с материални лишения

Както се очакваше трагичните събития в Турция, Египет, Тунис и Франция изплашиха значителна част от туристите и ги пренасочиха към други дестинации. 

България успя да отхапе „парче“ от тази апетитна баница. Затова отчитаме ръст при германците, руснаците, чехите, поляците и унгарците, които с дошли на почивка у нас.

През серията почивни дни в септември около  500 хиляди българи са. пътували, като  над 70% от тях са прекарали почивните дни в България.

Средната сума похарчена през тези дни е около 500 лева за пътувалите в чужбина и двойно по-малко за останалите в родината.


 

   Промоции

 

Nessebar.org

eu

Контакти:

+420 723 490 472

+420 721 233 247

E-mail: nessebar@centrum.cz

 

  Сайтът е проектиран и се поддържа от фирма Cavalis Partner s.r.o Чехия. Собственик: Стефан Николов.  При използване на информация позоваването е задължително

  © 2016 Всички права запазени